BOSHLANĢICH TALIM VA SPORT TARBIYA ISHI - Norimova Nargiza Asad qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich taʼlim-umumiy oʻrta taʼlimning dastlabki bosqichi. Jismoniy va aqliy tarbiya o’rtasidagi ajralmas bog’liqlik, jismoniy madaniyat insonning jismoniy tabiatiga ta’sir ko’rsatib, uning hayotiyligi va umumiy qobiliyatini rivojlantirishga yordam berishi, sport tarbiya ishi esa sogʻliqni mustahkamlashga, odam organizmini uygʻun ravishda rivojlantirishga qaratilgan umumiy tarbiyaning uzviy bog’liqligi hamda sport tarbiya ishi aqliy, axloqiy, mehnat va estetik tarbiya bilan qoʻshib olib borilishi haqida ma’lumotlar beriladi.