BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI O‘QISH DARSLARIDA IJODKORLIKKA YO‘NALTIRISH USULLARI - Qoraqulova Umida Iskandarovna (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish darslarida ijodkorligini rivojlantirish usullari ilmiy yondashuvda muhokama qilinadi. O‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini shakllantirish uchun pedagoglar tomonidan qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan bir qancha metodlar taqdim etilgan. Bunga badiiy asarlar orqali qiziqish uyg‘otish, o‘quvchilarga o‘z fikrlarini erkin ifodalash imkoniyatini berish, guruh ishlari va o‘yinlar orqali ijodiy faoliyatni rag‘batlantirish, vizual materiallar yordamida tasavvurlarni rivojlantirish va rol o‘ynash kabi yondashuvlar kiradi.