4-SINF O‘QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA MATEMATIK TOPSHIRIQLARNING AHAMIYATI - Toshtemirova Gulzoda Gulmurodovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola 4-sinf o’quvchilarining mantiqiy tafakkurini rivojlantirishda matematik topshiriqlarning ahamiyatini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Maqolada matematikaning o’quvchilarda tizimli fikrlash, analitik yondashuv, ijodkorlik va mustaqil qarorlar qabul qilish kabi mantiqiy tafakkur ko’nikmalarini rivojlantirishdagi roli ko’rib chiqiladi. Matematik masalalar, xatoliklardan o’rganish, guruhli ishlash va turli nuqtai nazarlardan yondashish kabi usullar orqali o’quvchilarning aqliy rivojlanishi va tafakkur darajasi oshiriladi. Maqola, matematikani o’quvchilarga nafaqat bilim o’rganish, balki hayotiy muammolarni hal qilishda samarali foydalanish uchun ham zarur vosita sifatida tavsiflaydi.