AN’ANAVIY XONANDALIKNI O‘QITISHDA PEDAGOGIK KOMPETENSIYA VA USTOZ-SHOGIRD AN’ANASINING ZAMONAVIY TA’LIMDAGI ROLI. - Nurmuhammadov Sardor Alijon o‘g‘li; Akbarova Moxigul Gulomovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada an’anaviy xonandalik yo‘nalishida ta’lim berishning murakkab jarayonlari, ustoz-shogird an’analarining o‘rni, pedagogik kompetensiya tushunchasi hamda uning shakllanish bosqichlari yoritilgan. Shuningdek, maqom san’atining o‘rgatish usullari, nazariy va amaliy jihatlari, milliy qadriyatlar asosidagi ta’lim mazmuni tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda kompetent mutaxassis tayyorlash masalasi asosiy e’tiborda turadi.