TIBBIYOTDA NIZOLI VAZIYATLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH - Olimova Dono Shakirovna; Pirnazarov Bekpo'lat Xamid o'g'li (Ustozlar uchun, 2025)
Tibbiyot sohasida nizoli vaziyatlar, odatda, bemorlar, shifokorlar, tibbiyot xodimlari va ularning oila a’zolari o‘rtasida paydo bo‘ladigan muammolarni anglatadi. Bu nizolar ko‘pincha muloqotdagi noaniqliklar, ma’lumot yetishmovchiligi, shaxsiy manfaatlar yoki kasallikning murakkabligi sababli yuzaga keladi. Tibbiyotda nizoli vaziyatlarni bartaraf etish, nafaqat bemorlarning sog‘lig‘ini yaxshilash, balki tibbiyot muassasalarining obro‘sini oshirishda ham muhim ahamiyatga ega.