SUNIY INTELLEKT VOSITACHILIGI: FUQAROLIK HUQUQI VA PROTSESSIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYANING HUQUQIY MEZONLARI - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada suniy intellekt (SI) texnologiyalarining fuqarolik huquqi va fuqarolik protsessi sohasidagi vositachilik (mediaatsiya) jarayoniga kirib kelishi, uning huquqiy maqomi, afzalliklari, xavflari va tartibga solish muammolari tahlil qilinadi. Xorijiy tajriba bilan solishtirilib, O‘zbekiston huquqiy tizimiga mos yechimlar taklif etiladi. Maqola SI ishtirokidagi vositachilikni huquqiy jihatdan tartibga solish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.