KIMYO FANINI O‘QITISHDA 5E MODULIDAN SAMARALI FOYDALANISH - Seytimova Nargiza Sarsenovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kimyo fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan biri bo‘lgan 5E modelining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu model orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, tajriba orqali bilim olish va ilmiy asoslangan qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyati yaratiladi. Maqolada 5E modelining har bir bosqichi bo‘yicha amaliy mashg‘ulot namunasi keltirilib, kimyo darslarini interaktiv va samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Modeldan foydalanish darsning mazmunini boyitish, o‘quvchilarning fanga qiziqishini oshirish va ularning faolligini kuchaytirishga xizmat qiladi.