EYLER VA FERMA TEOREMASI - Zahriddinova Shahlo (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada sonlar nazariyasining asosiy yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan Eyler va Ferma teoremalari o‘rganiladi. Teoremalarning tarixiy rivoji, matematik ifodalanishi va isbotlari bilan bir qatorda ularning zamonaviy matematikadagi o‘rni va amaliy qo‘llanilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, Eyler teoremasining Fermaga umumlashtirilgani va ular orasidagi bog‘liqlik, hamda ushbu teoremalar asosida kriptografik algoritmlarning yaratilishi yoritiladi. Maqola matematikaga qiziqqan o‘quvchilar va tadqiqotchilar uchun foydali nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.