BOSHLANGʻICH SINFLARDA BOʻSH OʻZLASHTIRUVCHI VA IQTIDORLI OʻQUVCHILAR BILAN ISHLASHNING SAMARALI USULLARI - Axmedova Xurshidaxon Mamurjonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida bilim olishda qiyinchilikka duch kelayotgan, ya’ni bo‘sh o‘zlashtiruvchi o‘quvchilarning o‘quv jarayonidagi faolligini oshirishga qaratilgan zamonaviy ta’lim yondashuvlari va pedagogik texnologiyalarni amaliyotga joriy etish bo‘yicha tajribalar yoritilgan. Tadqiqotda bunday o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini shakllantirish hamda ularni tengdoshlari bilan tenglashtirish imkonini beruvchi ta’lim strategiyalarining afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv asosida dars jarayonini tashkil etish orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muloqotga kirisha olish va amaliy faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvlar rivojlanishini ta’minlash yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, metodistlar hamda pedagogik innovatsiyalarni izlayotgan amaliyotchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.