DETALLAR YUZASIGA ISHLOV BERISH: ASOSIY USULLAR VA TEXNOLOGIYALAR - B.Ikromov; Shonazarov Nozimjon (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada detallar yuzasiga ishlov berishning asosiy usullari va zamonaviy texnologiyalari ko’rib chiqiladi. Yuzaga ishlov berish jarayoni, muhandislik va ishlab chiqarishda muhim rol o’ynaydi, chunki u materiallarning fizik va kimyoviy xususiyatlarini yaxshilash, ularni estetik ko’rinishini oshirish va ishlash muddatini uzaytirishga yordam beradi. Maqolada an’anaviy mexanik usullar, kimyoviy va termal ishlov berish usullari, shuningdek, innovatsion texnologiyalar, masalan, 3D bosib chiqarish, lazerli ishlov berish va robototexnika kabi yangi yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik muammolar va kelajakdagi trendlar ham muhokama qilinadi.