OLIY TA’LIM MUASSASASINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Boboqulova Sabohat Misratovna; Xalikov A’zam Abdusalomovich (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarini boshqarish tizimining mazmuni, asosiy funksiyalari, zamonaviy yondashuvlari va muammolari tahlil qilinadi. Rivojlangan davlatlar tajribasi asosida O‘zbekiston oliy ta’lim tizimi uchun samarali boshqaruv modellarini joriy etish yo‘llari muhokama qilinadi. Maqolada oliy ta’lim muassasalarini boshqarishning zamonaviy konsepsiyalari, tizimli yondashuvlari va ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. O‘zbekiston oliy ta’lim tizimidagi islohotlar fonida boshqaruv samaradorligini oshirishning asosiy yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Rivojlangan xorijiy tajriba bilan taqqosloviy tahlil asosida milliy boshqaruv modelini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.