O‘QUVCHINING MUVAFFAQIYATGA ERISHISH SIRLARI - Ro‘ziqulova Ziyoda Murodqul qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning muvaffaqiyatli ta’lim olishlari uchun zarur bo‘lgan asosiy omillar yoritilgan. Jumladan, maqsad qo‘yish, vaqtni to‘g‘ri boshqarish, muntazam o‘rganish, motivatsiya va o‘z-o‘zini baholash kabi jihatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-onalar va o‘qituvchilarning qo‘llab-quvvatlashi, zamonaviy texnologiyalardan unumli foydalanish ham o‘quvchining muvaffaqiyatini oshirishdagi muhim omil sifatida ko‘rsatiladi. Maqolada amaliy tavsiyalar va real hayotiy misollar orqali o‘quvchilarga o‘z oldiga maqsad qo‘yish va unga erishish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.