ZAMONAVIY RANGLI METALL ERITISH USKUNALARINI BOSHQARISHDA XAVFSIZLIK ME’YORLARI VA OPERATOR MALAKASINI OSHIRISH YO‘LLARI. - Tursunboyeva Charosxon Abrorxon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy rangli metall eritish uskunalarini boshqarishda xavfsizlik me’yorlariga rioya qilish va operatorlarning malakasini oshirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada xavfsizlik standartlari, operatorlar uchun trening dasturlari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish orqali malaka oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda xavfsizlikni ta’minlashda inson omili va texnologik yondashuvlarning o‘rni alohida e’tiborga olinadi. Natijalar va munozaralar xavfsizlikni yaxshilash va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy takliflarni o‘z ichiga oladi.