O’SMIRLAR O’RTASIDA TURLI TARTIBBUZARLIKLARNI OLDINI OLISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Abilova Dilafruz Xusanboy qizi (Ustozlar uchun, 2025)
O’smirning psixik o’sishini harakatga keltiruvchi kuch - uning faoliyatini vujudga keltirgan yangi ehtiyojlar bilan ularni qondirish imkoniyatlari o’rtasidagi qarama-qarshiliklar tizimining namoyon bo’lishidir. Mana shu dialektik qarama-qarshiliklar ortib borayotgan jismoniy, aqliy hamda axloqiy imkoniyatlar bilan barqarorlashgan, stereotipga aylangan tashqi olamni aks ettirishning shakllari o’rtasida sodir bo’ladi