ANDIJONDA TARQALGAN ASALSHIRALI O‘SIMLIKLARNING MORFOLOGIK BELGILARI - Masaidova Odinaxon Shavkatbek qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Andijon viloyati hududi o‘zining iqlimiy va geobotanik sharoitlari bilan xilma-xil o‘simliklar tarkibiga ega bo‘lib, u yerda asalshirali o‘simliklarning ko‘plab turlari tarqalgan. Ushbu o‘simliklar nafaqat tabiiy ekotizimda muhim rol o‘ynaydi, balki asalarichilik sohasida yuqori nektar va polen manbai sifatida ham ahamiyatlidir.