JAHON TARIXINI O’QITISHDA INTERFAOL METODLAR - Alimatova Dilafruz Davlatovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola jahon tarixini o‘qitishda interfaol metodlarning qo‘llanilishi haqida batafsil ma’lumot beradi. Interfaol metodlar o‘quvchilarni dars jarayoniga faol jalb qilish, ularning qiziqishini oshirish va tarixiy voqealarni yaxshiroq tushunishga yordam beradi. Maqolada interfaol metodlarning turli turlari, ularning jahon tarixini o‘qitishda qanday samarali ishlatilishi, shuningdek, bu metodlarning o‘quvchilarning fikrlash va ijtimoiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tarixiy mavzularni o‘rganishda rolli o‘yinlar, guruh ishlari, proyektlar va interaktiv materiallardan foydalanish orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va tahlil qilish ko‘nikmalari rivojlantiriladi. Maqola interfaol metodlarni ta’lim jarayonida qo‘llashning ijobiy tomonlarini va uning ta’lim sifatini oshirishdagi rolini ko‘rsatadi.