TARBIYA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Ustamova Nodira Maxmaraimovna; Oqmahmedova Mahliyo (Ustozlar uchun, 2025)
Dunyo bo‘ylab olib borilayotgan ilmiy tajriba va eksperimentlar natijalariga ko‘ra, raqamli tehnalogik yondashuvlar yordamida o‘quvchilarning bilim darajasini, qiziqishlarini va ijodiy salohiyatlarini sezilarli darajada oshishi aniqlangan.Bu usullar sinfda o‘quvchilar ishtirokini faollashtirib, ularning o‘rganish jarayonidagi samaradorlikarini oshirishga yordam beradi.Ilmiy tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, o‘quvchilarning faol ishtiroki bilimning mustahkamlanishida muhim órin egallaydi.