STEAM TAʼLIM TEXNOLOGIYASINI MAKTABGACHA TAʼLIMDA QOʻLLASHNING MEYORIY-USLUBIY ASOSLARI - Oʻsarboyeva Xurshida Abdullajon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Maktabgacha taʼlim tizimi bolalarning dastlabki taʼlim va tarbiyasida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu davrda bolalarning o‘z-o‘zini anglash, ijodkorlik, mantiqiy fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlari shakllanadi. Shuning uchun taʼlim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash zarurati tug‘iladi. STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) taʼlim texnologiyasi bu jarayonda muhim ahamiyatga ega. STEAM taʼlimi bolalarga fan, texnologiya, muhandislik, sanʼat va matematika sohalarida integratsiyalangan yondashuvni taqdim etadi va ularning ijodkorlik, analitik fikrlash va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam beradi.