“QAYTA QURISH” YILLARIDA O‘ZBEKISTONDAGI IJTIMOIY-SIYOSIY VAZIYAT - Bobomurod Tillayev; Isroiljonova Dilshodaxon Adxam qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining mustaqillik davri, qayta qurish yillari va shu davrlardagi ijtimoiy-siyosiy vaziyatlarlar o‘tmishdagi ijtimoiy adolatsizliklarni bartaraf etish, iqtisodiy mustaqillikni mustahkamlash, mahalliy kadrlar mavqeini oshirish, milliy qadriyatlarga e’tiborni kuchaytirish kabi masalalar ko‘tarila boshlandi. Biroq bu davrda amalga oshirilgan islohotlar va harakatlar ko‘proq siyosiy shiorlarga aylanishi, real natijalarning sustligi jamiyatda haqida ma’lumotlar berilgan.