O’SMIRLAR YOSHIDAGI O‘QUVCHILARNI KASBGA YO’NALTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Bozorova Sarvinoz Abdixamidovna (Ustozlar uchun, 2025)
Respublikamizda barkamol shaxs va malakali mutaxassis tayyorlash jarayonining samarali tashkil etilishini ta`minlashga qaratilgan uzluksiz ta`lim tizimi tarkib toptirildi. Mustaqil huquqiy demokratik davlat qurish jarayoni nazariyotchilar, amaliyotchilar va ta`lim tizimi rahbarlari oldiga kasbiy faoliyatga yo’naltirilgan moslashuvchan kadrlarni tayyorlash masalasini qo’ydi.Maqolada oʻsmir yoshdagi bolalarda kasbga boʻlgan qiziqish va qobiliyatlarini oshirish haqida fikr yuritiladi.