KUZGI BUG‘DOY NAVLARI URUG‘LARINING UNUVCHANLIGIGA FUNGITSIDLARNI TA’SIRI - Saminov Avazbek Alimardon O‘g‘li; Davronov Qaxramonjon Anvarjonovich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kuzgi bug‘doy urug‘lari ekishdan oldin qorakuya, ildizchirish, zang va boshqa zamburug‘li kasalliklarga qarshi turli preparatlar bilan dorilash usullari. Urug‘lik materiallarni tayyorlash va ularni dorilashda maxsus urug’lik saqlash omborlari, hamda urug’lik bug’doyni saralash va fungitsidlar bilan dorilash muhim hisoblanadi. Bu orqali kuzgi bug‘doy navlari urug‘larining unuvchanligiga fungitsidlarni ta’sirini o’rganish orqali urug’lik materiallarni sifat ko’rsatkichlari yuqori darajada bo’lishi taminlanadi.