O’QUVCHILARDAGI AQLIY TARBIYANING OILA MUHITIDA RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Jakbarova Muqaddas Husanboy qizi; To'rayeva Nilufar Vahobjonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Aqliy tarbiya - tabiatan berilgan aqliy kuch, ruhiy holat,biluchanlik va faoliyat ekanligini rivojlantirish natijasida insonda mustaqil fikr yuritib oldiga maqsad qo’ya olish hamda ko’zlagan maqsadiga yetishish qobilyatini shakllantirishdir.