MAKTABGACHA TA‘LIMDA 6 YOSHLI BOLALARNI TASHABBUSKORLIGINI RIVOJLANTIRISH - O‘rmonaliyeva Elmira Erkinjon qizi; Kadirova Omadxon Kadirjonovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim muassasalarida 6 yoshli bolalarning tashabbuskorlik xususiyatlarini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tashabbuskorlikning bolalar rivojlanishidagi o‘rni, uni oshirish uchun qo‘llaniladigan pedagogik metodlar hamda muhitning ahamiyati asoslangan. Tadqiqot davomida tashabbuskorlikni rivojlantirishning samarali usullari aniqlanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.