KASB HUNARGA YO`NALTIRISH METOD VA USULLARI - Abdumutallibova Marhabo Murodjon qizi; Mirkomilova Zulfiya Mirzoxidjon qizi; Yusupova Muxayyoxon Alimjonova (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola kasb-hunarga yo‘naltirish metod va usullarini tahlil qiladi. Kasbga yo‘naltirishning maqsadi o‘quvchilarga ularning shaxsiy qobiliyatlari, qiziqishlari va jamiyat ehtiyojlariga mos keladigan kasbni tanlashda ilmiy asoslangan yordam berishdir. Maktab va kasb-hunar kollejlarida tashkil etilgan kasbga yo‘naltirish markazlari, psixologik-pedagogik tashhis markazlari hamda o‘qituvchilar o‘quvchilarga to‘g‘ri kasbni tanlashda maslahatlar beradi. Kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonida metodologik, ilmiy va amaliy ishlar muhim o‘rin tutadi. Maqolada kasbga yo‘naltirishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlar, tamoyillar va uning tizimli ishlash jarayoni muhokama qilinadi.