ISLOMIY TALIMOTDA XAQIQAT VA ADOLAT MASALASI - X.U.SAMATOV; Ne’matov Refat Tulqin o’g’li (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Islom dinida haqiqat va adolat tushunchalarining mohiyati, ularning Qur’on va Hadislardagi asoslari, ijtimoiy hayotdagi o‘rni hamda insoniy munosabatlarga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, Islom tarixida adolat va haqiqat tamoyillariga amal qilgan buyuk shaxslar faoliyati misolida mavzu chuqur yoritiladi. Maqolada shaxsiy axloqiy poklik, davlat boshqaruvida adolatni ta’minlash hamda haqiqatga sodiqlik kabi masalalar ham keng ko‘rib chiqiladi.