TAFAKKUR: INSON FIKRLASHI VA RIVOJLANISHIDAGI ROLI - Raxmonqulov Sarvar; X. U. Samatov (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada tafakkurning inson fikrlash va xulosa chiqarishdagi o‘rni, tafakkur va amaliyot o‘rtasidagi muvozanat, shuningdek, tafakkurning insoniy rivojlanishdagi ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda tafakkurning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri, tarixiy va zamonaviy yondashuvlar kontekstida tahlil qilingan. Ilmiy maqola tafakkur va hayotiy amaliyotning o‘zaro aloqasini chuqur tahlil qilishga qaratilgan.