SHARQ VA G‘ARB SIVILIZATSIYALARIDA DIN VA ILM MUNOSABATI - Dagarov Mashhurbek Jahongir o`g`li; X.U.Samatov (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sharq va G`arb sivilzatsiyalarda din va ilm o`rtasida tarixiy zamonaviy munosabatlar tahlil qilingan.Islomiy,Hind,Xitoy va Yevropa madaniyatlari doirasida ilm-fanning diniy qarashlar bilan uyg`unligi yoki ziddiyati yoritilgan. Maqolada tarixiy misollar, mashhur olimlar faoliyati va ilm-fan rivojiga ta`sir etgan omillar chuqur tahlil qilinadi.Bugungi kunda din va ilmni integratsiya qilish zaruriyati, ularning zamonaviy muammolarga qanday javob bera olishi haqida mulohazalar bildirilgan.