DONLI O’SIMLIKLAR URUG’LARIDA UGLEVODNING TO’PLANISHI. - S.A.Abdusamiyeva; Sh.I.Irnazarov (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada fotosintezdan boshlab kraxmal sintezi va uning urug’larda to’planishigacha bo’lgan asosiy bosqichlar tahlil qilingan va donli o’simliklar urug’larida uglevodlarning to’planish jarayonini o’rganadi. Shuningdek, uglevodlarning to’planishiga ta’sir etuvchi genetik, ekologik va agrotexnik omillar ko’rib chiqilgan. Donli o’simliklar urug’laridagi uglevodlarning nafaqat kelajakdagi o’simlik uchun energiya manbai sifatidagi biologik ahamiyati, balki insoniyat uchun oziq-ovqat ta’minotidagi muhim roli ham yoritilgan. Maqola so’ngida ushbu jarayonni o’rganishning qishloq xo’jaligi va oziq-ovqat xavfsizligi uchun ahamiyati xulosa qilib olingan.