KIBERXAVFSIZLIKDA SUNʼIY INTELLEKTNING ROLI - Tojiddinova Diyoraxon Sanjarbek qizi; Toshboltayev Faxriddin Oʻrinboyevich (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada kiberxavfsizlikda sunʼiy intellektning roli tahlil qilingan. Avvalo, sunʼiy intellektning asosiy imkoniyatlari – anomaliyalarni aniqlash, tahdidlarni real vaqt rejimida tahlil qilish va avtomatik qarorlar qabul qilish kabi afzalliklar taqdim etilgan. Shu bilan birga, sunʼiy intellekt tizimlarining cheklovlari va xavflari, jumladan, noto‘g‘ri o‘rgatish, adversarial hujumlar va avtomatik qarorlar qabul qilishdagi inson omilining yetishmasligi ham ko‘rib chiqilgan. Maqolada kiberxavfsizlik tizimlarida sunʼiy intellektning samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan ehtiyot choralari va tavsiyalar ham berilgan.