SUN’IY INTELLEKT VA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING (AKT) TARAQQIYOTDAGI ROLI. - Fakhriddin Urinboevich Toshboltaev; Ko’ziyeva Zarnigor Alijon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellect (SI) va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) jamiyatdagi, iqtisodiyotdagi va ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilingan. AKT va sun’iy intellekt sohasidagi rivojlanish inson hayotining barcha sohalariga ta’sir ko’rsatmoqda. Tadqiqot davomida sun’iy intellektning kelajagi, imkoniyatlari va xavflari ko‘rib chiqildi.