OʻZBEK VA RUS TILLARIDA OLMOSHLAR VA ULARNING GRAMMATIK TAHLILI - Yunusaliyeva Robiaxon Abdisalim qizi; Xamidova Maxbuba Kaharovna (Ustozlar uchun, 2025)
ushbu maqolada oʻzbek va rus tillaridagi olmoshlar tizimi taqqosloviy-lingvistik jihatdan oʻrganiladi. Har ikki tildagi olmoshlarning tasnifi, morfologik tuzilishi, sintaktik vazifalari hamda semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, olmoshlarning qoʻllanishida kuzatiladigan oʻxshashliklar va farqlar ko‘rsatilib, ularning tarjima jarayonidagi oʻrni ham yoritiladi. Maqola oʻzbek va rus tillarini oʻrganayotgan talabalar, tarjimonlar hamda tilshunoslar uchun nazariy va amaliy ahamiyatga ega.