METALLARNING O’TKAZUVCHANLIGI KLASSIK NAZARIYASI ASOSIDA OM QONUNINI KELTIRIB CHIQARISH. - Nishonova Gulasal G'ayratjon qizi; Yakubova Madina Abdumalik qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda metallar o‘tkazuvchanligining klassik nazariyasi asosida Om qonuni keltirib chiqariladi. Dryude modeli asosida elektronlarning harakati va ular bilan atomlar o‘rtasidagi to‘qnashuvlar tahlil qilinadi. Elektr toki zichligi va elektr maydon kuchi orasidagi bog‘lanish aniqlanib, bu orqali Om qonunining nazariy asoslari yoritiladi.