MAGNIT MAYDONNING BIOORGANIZMLARGA TA’SIRI - Abduxalilova Ra’no Saitmirza qizi; Bobonazarova Soliha Uyg’un qizi; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna; Qurbonov Jamshid Muyiddinovich (Ustozlar uchun, 2025)
Magnit maydonlar atrof-muhitimizning doimiy va muhim qismi bo’lib asosiy komponentlari geomagnit maydonning doimiy qismi, uning magnit bo’ronlari natijasida yuzaga keladigan tebranishlari va texnogen magnit maydonlardir. Ushbu maydonlar o’ta past chastotali (<1 kHz) magnit maydonlarni anglatadi. Ishda magnit bo’ronlar va antropogen maydonlarning tirik organizmlarga asosiy ta’sirining umumiy tavsifi va tirik organizmlarga magnit maydon ta’sirining asosiy mexanizmlari qisqacha tavsiflanadi.