O’ZBEK VA RUS TILLARIDA GAP TUZILISHINING FARQLARI - Xamidova Maxbuba Kaharovna; Soliyeva Nozimaxon Foziljon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va rus tillarida gap tuzilishining o‘ziga xos farqlari yoritib berilgan. O‘zbek tilida so‘zlarning qat’iy tartibda joylashishi va fe’lning odatda gap oxirida kelishi ta’kidlangan, rus tilida esa so‘zlarning nisbatan erkin joylashishi va gap urg‘usiga qarab tartibning o‘zgarishi ko‘rsatilgan. Ergash gaplar va predikat ifodalanishidagi o‘zaro farqlar ham tahlil qilingan. Maqola til o‘rganuvchilarga har ikki tilning gap tuzilish xususiyatlarini tushunishga yordam beradi.