15–16 YOSHLI VOLEYBOLCHI QIZLARNING SAKROVCHANLIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI. - Po‘latova Shahnoza Ikrom qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada 15–16 yoshli voleybolchi qizlarning sakrovchanlik qobiliyatini rivojlantirishning nazariy asoslari yoritilgan. Unda voleybol o‘yinida sakrash harakatlarining ahamiyati, o‘smir sportchilarning jismoniy va fiziologik rivojlanish xususiyatlari, trening metodikasi hamda mashg‘ulot shakllari tahlil qilinadi. Sakrovchanlikni rivojlantirishda pliometrik mashqlar, kuch va koordinatsion mashg‘ulotlar, shuningdek, yoshga mos yuklama prinsiplari asosida mashg‘ulotlarni rejalashtirish zarurligi ta’kidlanadi. Maqola voleybol murabbiylari, jismoniy tarbiya o‘qituvchilari hamda sportchi qizlarning jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishga xizmat qiluvchi ilmiy-uslubiy asos bo‘lib xizmat qiladi.