BADMINTON MASHG‘ULOTLARIDA TEXNIK TAYYORGARLIKNI RIVOJLANTIRISH - Abdiolimova Iqbolaxon Xasanboy qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada badminton bilan shug‘ullanadigan sportchilarning texnik tayyorgarligining rivojlanishi ko‘rib chiqiladi. O‘quv jarayonida qo‘llaniladigan texnika, usul va vositalarning asosiy elementlari tahlil qilinadi. Tadqiqot 8 hafta davomida 14-16 yoshli 12 nafar yangi boshlovchi sportchilar ishtirokida o‘tkazildi. Olingan natijalar barqaror vosita ko‘nikmalarini shakllantirishda maxsus tanlangan mashqlar va texnik topshiriqlarning samaradorligini tasdiqlaydi. Sportni takomillashtirishning dastlabki bosqichlarida texnik tayyorgarlikni rivojlantirishga tizimli yondashuvning maqsadga muvofiqligi to‘g‘risida xulosa chiqariladi.