BADMINTONDAGI AYOLLAR: SPORTDA TENGLIKKA YO‘L - Abdiolimova Iqbolaxon Xasanboy qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola gender tengligi nuqtai nazaridan badmintonda ayollar rollarining evolyutsiyasini ko‘rib chiqadi. Xotin-qizlar sportning ushbu turi bilan shug‘ullanishining tarixiy bosqichlari, yetuk sportchilarning muvaffaqiyatlari, bugungi kundagi muammo va istiqbollari tahlil etilgan. Xalqaro Badminton federatsiyasining (BWF) ayollarni sportda qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan tashabbuslari, tenglikni ta’minlashda ayollar yetakchiligi muhimligiga alohida e’tibor qaratilmoqda. Xulosa qilinadiki, erishilgan muvaffaqiyatlarga qaramay, badmintonda tenglik doimiy e’tibor va kuch talab qiladigan jarayon bo‘lib qolmoqda.