SPORT VA JISMONIY TARBIYA ORQALI IJTIMOIY MOSLASHUV - Xubbillayeva Odinaxon Zayniddin qizi; Abdiolimova Iqbolaxon Xasanboy qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada sport va jismoniy madaniyatning aholining turli guruhlarini, shu jumladan yoshlar, nogironlar va qiyin hayotiy vaziyatga tushib qolgan shaxslarni ijtimoiy moslashishning samarali vositasi sifatida ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Ta’kidlanishicha, sport faoliyatida ishtirok etish muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga, o‘z-o‘zini hurmat qilishni mustahkamlashga, jamiyatga tegishli bo‘lish tuyg‘usini shakllantirishga va ijtimoiy izolyatsiya darajasini pasaytirishga yordam beradi.