NAMANGAN VILOYATIDAGI MUZEYLAR - M.Rahimova (Ustozlar uchun, 2025)
Namangan viloyati o‘zining boy tarixiy, madaniy va ilmiy merosi bilan ajralib turadi. Viloyatdagi muzeylar nafaqat o‘lkashunoslik, balki ilmiy tadqiqotlar va turizm sohasida ham muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada Namangan viloyatidagi asosiy muzeylarning tarixi, faoliyati, ilmiy ahamiyati va turizmga ta’siri haqida batafsil tahlil olib boriladi. Muzeylar, o‘ziga xos arxitekturasi, eksponatlari va tarixiy yodgorliklari bilan nafaqat madaniy qadriyatlarni saqlash, balki ilmiy izlanishlar uchun zarur resurslarni taqdim etmoqda.