ГИЛАМЧИЛИК САНЪАТИ ТАРИХИ - Азиза Мадалиева (Ustozlar uchun, 2025)
XX – асрнинг бошларида Самарқанд вилояти худудларида 50 га яқин ўзбек қабилалари яшашган. Бир қабила ахолиси бирлашиб, иккинчи қабила эса тарқоқ хаёт кечиришган, улар бир-бирлари билан доимо кўришиб туришган.