ЎЗБЕК МИЛЛИЙ АРМИЯСИНИНГ ТАШКИЛ ТОПИШИ. - Ш.Ахмаджанова (Ustozlar uchun, 2025)
Ўзбекистон республикасиниг Қуроли Кучлари 1992 йил 14 январда Ўзбекистон республикаси президенти фармонига асосан ташкил қилинган. Республика Қуроли Кучлари уч турдан иборат улар: Қуруқликдаги қўшинлар, Ҳарбий ҳаво кучлари ва ҳаво ҳужумидан мудофа кучлари.Ўзбекистон Республикаси Қуролли Кучлари Ўрта Осиёда энг қудратли ва жанговар тайёргарлиги ва қобилияти энг юқори армия деб тан олинган. 1999 йил 13 январдаги Фармонига биноан Давлат чеараларини ҳимоя қилувчи қўмита тузилди.