MAKTAB MUHITIDA KELIB CHIQADIGAN NIZOLARNI OLDINI OLISH HAMDA BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Muhiddinova Surayyo Joʻrayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqola maktab muhitida yuzaga keladigan nizolarni oldini olish va ularni hal qilishda duch kelinadigan qiyinchiliklarni va ularning echimlarini tahlil qiladi. Nizolar o’qituvchilar, o’quvchilar va ota-onalar o’rtasida turli sabablarga ko’ra yuzaga kelishi mumkin, shu jumladan kommunikatsiya etishmovchiligi, o’quvchilarning shaxsiy xususiyatlari va ta’lim muassasasining ichki siyosati. Maqola, shuningdek, bu muammolarni hal qilish uchun samarali usullar va strategiyalarni taklif qiladi. Ushbu tadqiqot metodologiyasi adabiyotlar sharhini, so’rov va kuzatuvlarni o’z ichiga oladi, bu esa maktabdagi nizolarni tushunish va ularni hal etish bo’yicha chuqur tahlilni ta’minlaydi.