LEV VIGOTSKIY VA UNING PSIXOLOGIK MAKTABI - O‘.T.Vaxabova; Tursunaliyeva Shaxnozabonu Qobiljon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Lev Semyonovich Vigotskiyning psixologiya fanidagi o‘rni va uning madaniy-tarixiy rivojlanish nazariyasini tahlil qiladi. Maqolada, ayniqsa, Vigotskiyning proksimal rivojlanish zonasi (PRZ), nutq va tafakkur o‘rtasidagi aloqalar, shuningdek, uning psixologiya faniga va ta’lim metodologiyasiga qo‘shgan hissalari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada, shuningdek, boshqa olimlarning, jumladan, A.N. Leontyev, Jerom Bruner va Barbara Rogoffning Vigotskiy g‘oyalariga bo‘lgan munosabatlari tahlil etiladi.