JALOLIDDIN RUMIY IJODI VA HIKMATLARINING BADIIY TALQINI - Karimova Dilobod Halimovna; Abdumalikova Sabrina (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Jaloliddin Rumiyning hikmatlarining badiiy talqini tahlil qilingan. Uning fikrlarining ruhiy va falsafiy chuqurligi, badiiy tasvirlar, metaforalar va ramzlar yordamida ifodalangan murakkab tasavvufiy g‘oyalari o‘rganilgan. Rumiyning aforizmlari nafaqat axloqiy va ruhiy yo‘riqnomalar sifatida, balki ilohiy muhabbat, o‘zini anglash va ichki o‘zgarishlarni tasvirlashda badiiy ifoda sifatida ham taqdim etilgan.