KASB TANLASHDA TEXNOLOGIYA FANINING O‘RNI - Yusupova Dilnavoz Abduraximovna (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada texnologiya fanining o‘quvchilarda amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi va ularni kasb tanlashga yo‘naltirishdagi o‘rni yoritilgan. Texnologiya darslari orqali o‘quvchilar mehnatga bo‘lgan munosabatni shakllantiradi, turli sohalar bilan tanishadi va o‘z qiziqishlariga mos kasb haqida dastlabki tasavvurga ega bo‘ladi. Maqolada texnologiya fanining kasb tanlashga ta’siri, maktabdagi amaliy mashg‘ulotlarning ahamiyati va texnik ijodkorlikni rivojlantirishdagi roli haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, kelajakda talab yuqori bo‘lgan kasblarga texnologiya fanining qanday tayyorgarlik berishi haqida misollar keltiriladi.