ELEKTRON RAQAMLI IMZO VA UNDAN FOYDALANISH - Toshboltayev Faxriddin O’rinboyevich; Habibjonova Jasminabonu Xurshidbek qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada elektron raqamli imzo (ERI) tushunchasi, uning huquqiy asoslari, texnologik tamoyillari va zamonaviy axborot tizimlarida qo‘llanilishi yoritiladi. ERI axborot xavfsizligini ta’minlashda, hujjatlarni identifikatsiya qilish va autentifikatsiya jarayonlarida muhim vosita sifatida qaraladi. Maqolada shuningdek, O‘zbekistonda elektron raqamli imzodan foydalanishning amaliy holatlari va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Mazkur texnologiyaning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligi, raqamli transformatsiyadagi roli ham ko‘rib chiqilgan.