YOZUV ORQALI INSON XARAKTERINI ANIQLASHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Abdurasulova Latofat Buriyevna (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada hozirgi kunda psixologiya ilmining hozirgacha kam e’tibor berilgan, qo‘l urilmagan sohalaridan biri xalqimiz orasida, ziyolilar ichida keng taomilda bo‘lgan dastxat haqida so’z yuritiladi. Mavzuning o‘rganilishining muhimligi shundaki, bugungi psixologiya fani taraqqiyoti, inson ruhiy olamini o‘rganishda hozirgi vaqtda vujudga kelgan imkoniyatlari, dastxatlar tabiatini, inson ruhiyatiga o‘ziga xos ta’sir xususiyatlarini mukammal baholashga qodirligi, dastxatlarning psixolingvistik tahlili, inson psixikasiga yo ijobiy, yoki salbiy ta’sir o‘tkazish xususiyati inson ruhiyatshunosligi faniga yangiliklar berishi muhim ilmiy-amaliy samaradorligi haqida fikrlar yuritilgan.