JAHON DINLARIDA ILOHIY MAFKURA TUSHUNCHASI - Xo’jamqulov Dilshod Rustam o’g’li (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada jahon dinlarida — islom, xristianlik, buddizm va boshqa yirik dinlarda ilohiy mafkura tushunchasi, uning shakllanishi va inson hayotiga ta’siri yoritiladi. Ilohiy mafkura inson tafakkuri va axloqiy qadriyatlarini shakllantirishda qanday rol o‘ynashi, diniy mafkuralarning umumiy jihatlari va farqlari haqida tahliliy fikrlar beriladi. Maqola zamonaviy jamiyatda ilohiy mafkura asosida shakllanayotgan ijtimoiy qadriyatlarning o‘rni haqida ham mulohaza yuritadi..