OILADA ER VA XOTIN MUSNOSABATLARI - Ismoilova Muslimaxon Axmadjon qizi (Ustozlar uchun, 2025)
Oilada er va xotin o‘rtasidagi munosabatlar — bu nafaqat shaxsiy, balki ijtimoiy, diniy va madaniy jihatdan ham muhim o‘rin tutadi. Islomda oilaning asosiy vazifasi – Allohning roziligini olish va o‘zaro mehr-oqibat, hurmat hamda sadoqat bilan yashashdir. Eri-xotin o‘rtasidagi munosabatlar o‘sha oilaning hayotidagi eng asosiy elementlardan biri bo‘lib, jamiyatda ham muhim o‘ringa ega. Quyida oilada er va xotin o‘rtasidagi munosabatlarni diniy nuqtai nazardan tahlil qilib, turli jihatlarni yoritishga harakat qilamiz.