O‘QUVCHILAR TA’LIM-TARBIYASIDA TASVIRIY SAN’AT FANINING O‘RNI - Shukrillayeva Diyora Nusratillayevna (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarni har tomonlama barkamol shaxs sifatida shakllantirish jarayonida tasviriy san’at fanining tutgan o‘rni yoritib berilgan. Tasviriy san’atning estetik tarbiya, ijodiy fikrlash, did tarbiyasi va ma’naviy qadriyatlarni singdirishdagi ahamiyatiga alohida urg‘u berilgan. Shuningdek, bu fanning o‘quvchilar tasavvurini boyitish, ularning atrof-muhitni idrok etish qobiliyatini rivojlantirish va milliy madaniyatga hurmat tuyg‘usini shakllantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy ta’lim metodlari bilan uyg‘unlashgan tasviriy san’at darslari orqali o‘quvchilarda estetik did va ijodiy salohiyatni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatilgan. Tadqiqot pedagogik faoliyatda tasviriy san’atdan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.